Nieuws

SolarParking en Fudura sluiten strategisch partnership in Solar Carports

Nieuws | 23-9-2024

De vraag naar Solar Carports steeg het afgelopen jaar enorm. Om hierin te voorzien, ging Fudura op zoek naar de juiste samenwerkingspartner. Die vonden we in SolarParking: de meest ervaren partij op het gebied van carports van Nederland. En in combinatie met alle duurzame totaaloplossingen van Fudura, zoals laadinfrastructuur, energieopslag en transformatoren, is dit het perfecte carport partnership.

Bart Doornbos, eigenaar van SolarParking: “We begonnen ooit met carports met twee parkeerplekjes. Inmiddels zijn we een Young Innovators Award van de Rabobank en een heleboel grote projecten rijker. Zo hebben we gewerkt voor klanten als AFAS, Unica Building Services en Edge Amsterdam.”

“Er zijn drie belangrijke redenen waarom duurzame carports zo populair zijn: het is een handige manier om extra energie op te wekken (als het dak van het bedrijf al vol ligt met zonnepanelen of niet sterk genoeg is om ze te dragen), mensen parkeren het liefst overdekt en de opgewekte energie kan direct gebruikt worden door het bedrijf. Je vermindert de kans op netcongestie dus aanzienlijk, omdat je de regie in eigen handen neemt.”

De meest optimale business case

Netcongestie natuurlijk, dat is hét thema van de energietransitie. Want het net is vol. Daarom is het essentieel dat de energieopwek, bijvoorbeeld door zo’n solar carport, goed aansluit op de energievraag van de klant. Erwin Mulder, Business Lead Solar van Fudura: “Daar spelen we op in door klanten een superscherp inzicht te geven in hun meetgegevens en een energie-infrastructuur aan te bieden die perfect aansluit. Dat doen we met al onze diensten en nu dus ook met de carports. Wij berekenen exact welke dimensionering je nodig hebt om je solar carport te realiseren. Dat doen we op basis van huidige data gecombineerd met een simulatie van je toekomstige situatie. Zodat je klaar bent voor de toekomst.

Uitgangspunt is de opgewekte stroom gelijk te gebruiken, bijvoorbeeld voor het pand of de laadinfrastructuur die wij ook plaatsen. En Bart en zijn team ontwikkelen dan die meest passende parkeeroplossing. Dat is de mooiste vorm van energieopwek- en gebruik: je verbruikt het grotendeels in je eigen bedrijfsprocessen en gooit zo min mogelijk stroom weg of levert zo min mogelijk terug.”

Elkaar versterken en de klant het beste bedienen

Door deze samenwerking bieden zowel Fudura als SolarParking hun klanten een totaaloplossing. Bart: “Wij zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen en realiseren van Solar Carports. Dat is wat wij doen en dat doen we goed. Daardoor kunnen we de kwaliteit leveren die Fudura zoekt. Andersom kunnen wij onze diensten en productaanbod verbreden dankzij deze samenwerking. En onze teams zijn heel goed op elkaar ingespeeld: we hebben echt een klik en schakelen snel.”

Erwin concludeert: “De duurzame markt vraagt om strategische en goede samenwerkingen. Als klant heb je geen zin om alles zelf uit te zoeken en om met allerlei leveranciers om tafel te zitten. Je wilt een integrale oplossing waar je een goed gevoel bij hebt. Daarom zijn we zo blij met dit partnership: de energietransitie is complex, wij proberen dat makkelijk te maken door te werken met specialisten die staan voor dezelfde kwaliteit. Zo gaan we samen voor die duurzame toekomst!”

Ontdek de voordelen voor jouw bedrijf!

Wil jij ook profiteren van een duurzame parkeeroplossing die direct bijdraagt aan lagere energiekosten en een toekomstbestendige bedrijfsvoering? Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Samen bekijken we hoe een Solar Carport jouw bedrijf kan versterken, van zonne-energie tot laadinfrastructuur. Maak de stap naar een slimme, duurzame oplossing die bijdraagt aan jouw succes!

Neem contact op