Onze medewerkers aan het woord

Ivo Schoemaker

Ruim 300 medewerkers kunnen vertellen hoe het is om bij Fudura te werken. Lees hier de ervaring van Ivo Schoemaker over het traineeship.

In 2008 ben ik begonnen aan het traineeship, samen met tien andere trainees. Gelijk vanaf de start bouw je echt een goede band met elkaar op door de survivalopdrachten die we in de Ardennen moesten doen. Bij die opdrachten was het belangrijk om elkaar te vertrouwen. Ondertussen kom je ook veel over elkaar te weten want iedereen vertelt zijn persoonlijke verhaal. Dat vond ik bijzonder; om in zo’n korte tijd zo een band met elkaar op te bouwen. Dat heeft een mooie basis gelegd voor de twee jaar erna.

De eerste twee weken stonden in het teken van ‘Voeten in de klei’. Binnen alle lagen van het bedrijf mochten wij een dagje meelopen om alles wat Fudura doet en is, te leren kennen. Dat was wel een toffe periode omdat je overal kan zien wat er precies gedaan wordt. Vervolgens startte iedereen met zijn eigen opdracht en ik begon als Projectleider bij Assetmanagement.

Tijdens die opdracht kreeg ik veel vrijheid en vertrouwen vanuit Fudura om dingen te proberen en fouten te kunnen maken, om daar juist weer van te leren. In combinatie met de trainingen die we kregen, was dit een heel mooie manier om me verder te ontwikkelen.

Die trainingen waren erg divers, wekelijks kregen wij trainingen over verschillende onderwerpen die je later weer toe kon passen. Naast dat deze trainingen erg interessant waren, merkte je ook dat het heel leuk was om dit samen met de groep te volgen. Vaak waren de trainingen in een andere stad met een hotelovernachting erbij dus je leert de groep ook buiten de training om goed kennen.

Het was een hele leuke tijd waar ik veel aan gehad heb"
Fudura Traineeship

Ondanks dat iedereen zijn eigen opdracht had, kwamen we toch regelmatig samen om te kunnen sparren over de opdrachten. Doordat we elkaar al zo goed kenden, was het een veilige omgeving waarin je kon delen waar je tegenaan liep en om hulp kon vragen aan een ander.

Zelfs nu, na 13 jaar, heb ik nog regelmatig contact met sommige trainees. Die band die je tijdens het traineeship opbouwt, is niet alleen voor die twee jaar maar is voor langere tijd. Doordat je samen een intensief ontwikkeltraject doormaakt, heb je een goede band met elkaar en behoefte om regelmatig even bij te praten.

Het traineeship vind ik een fijne overgang van school naar het werkende leven. Het is een ideale manier om je loopbaan te beginnen. Je komt in een veilige omgeving terecht waarin het wordt aangemoedigd om je te ontwikkelen.