Recreatieparken in actie tegen stiekem laden elektrische auto's in stopcontact
Nieuws | 27-7-2023
Nieuws | 27-7-2023
Dagblad van het Noorden en De Telegraaf meldden dat gasten van recreatieparken hun elektrische auto’s steeds vaker opladen via het stopcontact bij het vakantiehuisje of de kampeerplek. Ze maken dus geen gebruik van de (in dit geval Fudura) laadpalen die juist daarvoor beschikbaar zijn gesteld. Voor recreanten is dit erg voordelig; zij laden de auto gratis op. Voor de ondernemer geldt juist het tegenovergestelde. Hun energieverbruik schiet omhoog, met hoge kosten als gevolg.
Recreatieondernemers treffen daarom maatregelen om het ‘illegaal’ laden zo veel mogelijk te voorkomen. Het faciliteren van laadpalen is daarbij niet voldoende. Ondernemers zijn genoodzaakt te handhaven.
Land van Bartje, klant van Fudura, ziet de vraag naar laadpalen voor hun bezoekers fors toenemen. Zij zijn daarom onlangs van 4 naar 12 laadpalen gegaan. Helaas kiest een deel van de bezoekers om stiekem gratis te laden.
„Het is echt niet nodig bij de woning op te laden. Behalve de financiële kant van het verhaal, is het ook niet veilig met het oog op brandgevaar. Ondertussen hebben we de situatie redelijk onder controle.” Aldus de reactie vanuit Het Land van Bartje.
Als gecertificeerd meetbedrijf zien we dat het elektraverbruik op vakantieparken toeneemt. Door de inzet van tussenmeters, kan het verbruik per woning worden gemonitord. Voor vakantieparken liggen hier kansen om het energieverbruik eerlijk per woning, per periode door te belasten. Fudura kan hierin ondersteunen. Meer hierover, zie onze whitepaper over tussenmeters.
Zie de volledige artikelen hier: Dagblad van het Noorden en De Telegraaf
Met onze tussenmeters heb je inzicht in jullie energieverbruik. Exact en specifiek. Per gebouw, ruimte of zelfs per gebruiker. We hebben zowel tussenmeters voor stroom als gas. Zo kun je eenvoudig sturen en bijsturen. En houd je grip op jullie bedrijfsprocessen.
Als je efficiënter omgaat met energie, bespaar je kosten. Door het energieverbruik van jouw organisatie te monitoren en visueel te maken, wordt een afwijking in jouw verbruik snel inzichtelijk. En dan kun je gaan besparen, met de juiste maatregelen uiteraard. Die besparingen kunnen flink oplopen en tegelijkertijd wordt jouw organisatie duurzamer.
Heb je de ambitie om te besparen op jouw gasverbruik? Als je een grootverbruik gasaansluiting hebt en jouw verbruik minder dan 170.000 m3 is, kun je meteen beginnen.