Nieuws

Partnership met Greener en Fudura verbindt razendsnelle oplossing met de lange termijn

Nieuws | 18-9-2024

Met een vloot van 185 batterijen voorziet Greener Power Solutions in de stroombehoefte van festivals, bouwplaatsen, maar ook bedrijven die niet genoeg hebben aan wat ze van de netbeheerder krijgen. Met hun grote vloot en vermogen tot snel handelen, zijn ze een waardevolle partner voor Fudura.

“We kunnen echt snel schakelen”, vertelt Niels Poiesz, Business developer bij Greener. “Het is ons een keer gelukt om in drie uur een batterij op locatie én in gebruik te hebben. Toen was de nood echt hoog. De volgende dag leveren gebeurt regelmatig.” Een oplossing op zo’n korte termijn bieden kan ook fijn zijn voor klanten van Fudura. Don Bosman, Manager sales strategic accounts en channels & partners: “Wij gaan natuurlijk een traject aan met onze klant, waarbij we meten, analyseren en zo kijken hoe zij zo goed mogelijk geholpen zijn, mét oog voor de ontwikkelingen de komende jaren. Een Greener-batterij is in sommige gevallen ontzettend fijn om even wat ademruimte te creëren in de huidige situatie.”

De batterijen worden aangesloten op het net, waarbij er ‘s nachts wordt opgeslagen bijvoorbeeld. Het is ook mogelijk om overschot van zon- of windenergie op te slaan. Greener levert soms ook mobiele zonnepanelen. Greener: “We kijken wat er beschikbaar is en gaan dan sprokkelen.”

Pleister én energieplan voor jaren

Het idee voor Greener ontstond in 2014 na een backstagebezoek aan een van de grootste festivals van Nederland. De oprichters waren verbaasd hoe inefficiënt en hoe weinig nauwkeurig de stroomvoorziening van apparatuur (zoals licht, geluid en foodtrucks) was. Niels: “En dat dan met vervuilende generatoren. Zoveel onnodige uitstoot.” Inmiddels heeft Greener ruim zestig medewerkers en heeft hun batterijenvloot een capaciteit van 77.000 KWh. Ze bieden 24/7 realtime inzicht in het energieverbruik en bewaking. Het piekvermogen is zeer hoog, stand-alone levert een batterij 318 kVA en 422 kWh.

De samenwerking met Fudura maakt dat het jonge bedrijf ook kan aansturen op langetermijnoplossingen. Niels: “We zijn van de korte termijn, maar hebben ook oog voor de problemen op het energienet van Nederland, en daarbuiten. Die problemen zijn niet over een paar maanden opgelost. Wij kunnen snel handen en een pleister voor het bloeden plakken, Fudura heeft de capaciteit en het geduld om het energieplan voor jaren neer te zetten.”

Alle fossiele brandstof de wereld uitjagen

Het partnership is al in de praktijk gebracht. Er staan inmiddels drie Greener-batterijen bij klanten van Fudura en vier staan er ingepland. Niels: “Onze ambitie is alle fossiele brandstof de wereld uitjagen. Wij beginnen bij het overbodig maken van generatoren. Wat ook heel mooi is, is dat we dankzij dit partnership procesmatig kunnen leren van een stevig bedrijf met jaren meer ervaring.”

Don: “En andersom is hun supersnelle handelen weer inspirerend voor ons. Beide partijen hebben in ieder geval de mentaliteit: Als je niet kunt delen, kun je niet vermenigvuldigen. Ik verheug me op veel mooie projecten samen."

Meer weten over energieopslag?

Wil je weten welke batterijen wij leveren voor de lange termijn? Of ben je benieuwd naar simulaties op basis van jouw meetdata voor een toekomstbestendige energievoorziening?

Lees verder of bel ons op 088 - 238 38 38.

Naar energieopslag

Festival-energie

Tijdens Into the Great Wide Open zorgde Greener voor voldoende stroom. De Volkskrant schreef erover. 

Naar artikel