-
Hoe we helpen
We helpen je met
Jouw branche
-
Producten en diensten
Meetdiensten
Grip op jouw verbruik begint bij meten.
Datadiensten
Inzicht in jouw energiezaken.
- Over Fudura
- Nieuws
- Service
- NL
- Mijn Fudura
Aan een prachtige plas in het Groene Hart van Nederland kwam een grote groep professionals uit de watersector bijeen voor de Energie Kennissessie van Fudura. Donderdag 25 april 2024 stond voor waterschappen en drinkwaterbedrijven in het teken van de enorme uitdagingen die de sector heeft op het gebied van water- en energieschaarste.
We zijn toegewijd om onze klanten door de energietransitie heen te gidsen. Door kennis te delen en tools aan te reiken voor deze complexe uitdaging.
Carlos Mendes Aguiar CCO Fudura
Deze vraag was het uitgangspunt tijdens het event. Want waterschappen en drinkwaterbedrijven hebben te maken met flinke uitdagingen als gevolg van de klimaatcrisis en de energietransitie. Met name bij extreme droogte en bij periodes van zware regenval. Dan moeten gemalen hard pompen om overtollig water af te voeren. Dat zorgt voor een piekbelasting en eventuele verstoringen of uitval van het net.
De sessie belichtte de cruciale rol van energieopslag bij het versterken van de energievoorziening van waterschappen en drinkwaterbedrijven. Daan Pelders, Senior business developer bij Fudura, besprak de succesvolle implementaties van batterijen in de energie-infrastructuur van waterschap Vallei en Veluwe en van Vitens. Deze batterijen vlakken energiepieken af en verminderen zo de netbelasting. Daarnaast zorgen ze dat er meer zelfopgewekte zonne-energie gebruikt kan worden en kunnen ze worden ingezet voor het balanceren van het energienet.
Naast de presentaties konden vakgenoten netwerken en ideeën uitwisselen tijdens een smakelijke lunch. Naarmate klimaatverandering weersextremen verergert, wordt de vraag naar innovatieve oplossingen om energieverbruik en waterbeheer in evenwicht te brengen steeds urgenter. En recente conflicten tussen waterautoriteiten en netbeheerders hebben de noodzaak van proactief energiebeheer heel zichtbaar gemaakt.
Fudura blijft zich inzetten om positieve verandering binnen de watersector te stimuleren en organisaties te helpen een koers uit te zetten naar een duurzame toekomst.
Met opslagtechniek kunnen we onze eigen energievoorziening robuuster maken.
Zonnepanelen plaats je niet zomaar. Ze worden namelijk onderdeel van de volledige energie-infrastructuur. Dan wil je ook dat alle energiecomponenten optimaal gaan samenwerken. Bij Fudura kijken we juist naar dit aspect. Wij starten altijd met een uitgebreide simulatie van jouw omgeving.
Op zoek naar de perfecte match tussen jullie bedrijfsbehoeften en duurzaam rijden? Als expert in de energie-infrastructuur helpen wij je de juiste stappen te zetten in de energietransitie.