Fudura doneert fruit aan de voedselbank

Nieuws | 26-3-2020

Dagelijks voorzien wij onze medewerkers van fruit op de werkvloer. In verband met het coronavirus werken wij waar mogelijk thuis en hierdoor is het kantoorfruit voor onze medewerkers niet nodig. Het fruit voor onze vestiging in Geleen wordt geleverd door Pascal Vroonen Groente- en Fruit uit Neerbeek en voor onze vestiging in Assen door de leverancier Kemkers groente & fruit. Stopzetten vinden wij geen optie want de leveranciers hebben in deze tijd deze bestellingen hard nodig.

Door het hamsteren bij de supermarkten blijft er voor de voedselbank weinig groente en fruit over waar zij normaal gesproken op mogen rekenen. Wij vinden het zonde om voedsel te verspillen. Het fruit dat we wekelijks inkopen doneren wij dan ook graag aan de voedselbanken te Geleen en Assen. Onze leveranciers houden uiteraard rekening met de behoefte van de betreffende voedselbanken. De voedselbank in Geleen heeft inmiddels een eerste levering ontvangen en ze hebben laten weten er erg blij mee te zijn. De voedselbank in Assen is om de week geopend, zij ontvangen volgende week een dubbele hoeveelheid fruit van onze leverancier.

Als bedrijf is er veel aandacht voor de vitaliteit van onze medewerkers en hebben wij een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het is dan ook fijn dat we op deze manier onze fruitleveranciers én de voedselbanken kunnen helpen. Juist in deze spannende tijd vinden wij het van belang om hier aan bij te dragen en daar waar mogelijk zullen we dat dan ook zeker doen.