Meetverantwoordelijkheid

Als grootverbruiker van energie heeft u een meetverantwoordelijke nodig. Uw bedrijf moet een meter hebben waarvan de meetgegevens worden uitgelezen en gevalideerd. Fudura neemt deze verantwoordelijkheid! Wij leveren en plaatsen de energiemeter, lezen en verzamelen de nodige meetdata en verzenden de gegevens naar uw netbeheerder. Natuurlijk verzorgen wij ook de controle en het onderhoud van de meter.

Meetbedrijf, netbeheerder, leverancier. Wie doet wat?

Een meetbedrijf is gecertificeerd om energiemeters te plaatsen, te beheren en te onderhouden. Daarnaast meet een meetbedrijf het energieverbruik op basis van de wettelijk gestelde meetcode elektriciteit en meetvoorwaarden gas. Fudura is zo’n meetbedrijf, maar geeft daarnaast ook inzicht in uw energieverbruik met uitgebreide datadiensten.

De netbeheerder is eigenaar en beheerder van het gas- en elektriciteitsnet. Zij is verantwoordelijk voor kabels en leidingen met bijbehorend onderhoud ervan. Een netbeheerder kunt u niet kiezen. Wie uw netbeheerder is, hangt af van de plaats waarin uw bedrijf gevestigd is. Wilt u weten wie uw netbeheerder is? Dit kunt u nagaan via het EAN-codeboek.

Een energieleverancier levert elektriciteit en/of gas aan particulieren en bedrijven. De energie kan ingekocht worden bij producenten of door de leverancier zelf geproduceerd worden. U kunt zelf uw energieleverancier kiezen.

Hoe werkt de zakelijke energiemarkt?

Heeft uw onderneming minstens één aansluiting groter dan 3x 80 ampère (elektriciteit) of groter dan 40 m3 per uur (gas), dan bent u een grootzakelijke klant. U ontvangt diverse facturen, maar van wie en waarvoor?

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over deze dienst? Bekijk de veelgestelde vragen en vind uw antwoord.

Fudura is meer dan een meetbedrijf, wat inhoudt dat ze gecertificeerd specialist is in het meten van energiestromen. Deze maken wij voor u inzichtelijk zodat u energie én kosten bespaart. Wat doet Fudura nog meer? Naast slimme softwareoplossingen zoals Mijn Fudura Go en Pro verzorgen wij de infrastructuur van energie. Denkt u hierbij aan transformatoren, meetinstallaties, schakelinstallaties en laadpalen voor elektrisch vervoer. Als marktleider helpen we ruim 25.000 zakelijke klanten in Nederland, in het bedrijfsleven en de publieke sector, aan een betrouwbaar en effectief energiemanagement. Wilt u meer weten? Bekijk dan zeker de pagina Wij zijn Fudura.

Heeft de informatie op deze pagina je geholpen?
   

Een meetbedrijf is gecertificeerd om energiemeters te plaatsen, te beheren en te onderhouden. Daarnaast meet een meetbedrijf het energieverbruik op basis van de wettelijk gestelde meetcode en meetvoorwaarden gas. Fudura behoort tot deze groep. De netbeheerder is eigenaar en beheerder van het gas- en elektriciteitsnet. Zij is verantwoordelijk voor kabels en leidingen met bijbehorend onderhoud ervan. Een netbeheerder kunt u niet kiezen. Wie uw netbeheerder is, hangt af van de plaats waarin uw bedrijf gevestigd is. Wilt u weten wie uw netbeheerder is? Dit kunt u nagaan via het EAN-codeboek. Een energieleverancier levert elektriciteit en/of gas aan particulieren en bedrijven. De energie kan ingekocht worden bij producenten of door de leverancier zelf geproduceerd worden. U kunt zelf uw energieleverancier kiezen. 

EAN Codeboek

 

Stappenplan nieuwe grootverbruik aansluiting

 

Heeft de informatie op deze pagina je geholpen?
   

Alle items