De energie totaaloplossing voor iedere ondernemer

Energy-as-a-service

De energiecomponenten van Energy-as-a-service van Fudura bieden een totaaloplossing voor al uw energievraagstukken.

De energiecomponenten van Energy-as-a-service

Wensen en behoeften op het gebied van energie-infrastructuur veranderen door de energietransitie. De complexiteit van uw energievraagstukken wordt alsmaar groter door de vele afhankelijkheden en wet- en regelgeving. Ook dient u rekening te houden met de impact op uw huidige energie-infrastructuur.

Ondernemingen plaatsen steeds vaker zonnepanelen, elektrificeren bedrijfsprocessen, vergroten productiecapaciteit en ook elektrisch rijden wordt steeds populairder onder medewerkers en bezoekers. Door al deze ontwikkelingen en de toenemende vraag naar stroom loopt het bestaande elektriciteitsnet tegen haar grenzen aan. Hierdoor is het niet meer vanzelfsprekend dat al uw energiewensen met uw bestaande installatie gerealiseerd kunnen worden.

Een standaard oplossing bestaat niet, want iedere situatie is uniek. Met Fudura’s kennis en aanbod van verschillende energiecomponenten kunt u, met een persoonlijk advies toegespitst op uw situatie en wensen, de juiste componenten toevoegen aan uw energiesysteem om uw energiewens in vervulling te laten gaan.

Onze energiecomponenten:

Middenspanningsinfrastructuur & Meetdiensten

Vanuit de basis, de Middenspanningsinfrastructuur en de Meetdiensten, bouwen we aan uw duurzame energiesysteem. Duurzame transformatoren en schakel- en meetinstallaties vormen hierbij nog steeds de basis van uw energielandschap. Uw onderneming heeft immers energiezekerheid nodig om uw doelen te behalen.

Meer informatie

Zonnepanelen van Fudura

Besparen op energiekosten, bijdragen aan een duurzame toekomst of juist minder afhankelijk zijn van uw netbeheerder. Steeds meer ondernemingen kiezen ervoor om zonnepalen als energiecomponent toe te voegen aan hun energiesysteem en wekken hiermee zelf duurzame energie op.

Meer informatie

 

Energieopslag

Duurzame energiebronnen, zoals zonnepanelen, leveren niet continu energie op. Dankzij de energiecomponent Energieopslag kunt u uw duurzame energie opslaan wanneer u meer opwekt dan u nodig heeft en deze op een later moment inzetten wanneer u juist tekortkomt. Hierdoor kunt u optimaal gebruik maken van uw zelfopgewekte energie.

Dit is niet alleen een stap in verduurzaming, maar kan ook financieel heel interessant zijn. Waarom is dit interessant? U kunt geld verdienen met het terugleveren van energie. Daarnaast kunt u het energie opslagsysteem voor meerdere doelen inzetten. Denk aan het efficiënter en flexibeler maken van uw bedrijfsvoering. Dat kunt u doen door alleen stroom van het net af te nemen bij gunstige prijzen, zelfs te participeren in energiehandel of balanceringsdiensten om het net te ondersteunen.

Meer informatie

Laadpalen, Snelladers en Laadinfrastructuur

Naast het realiseren van duurzame opwek door middel van zonnepalen en het opslaan van duurzame energie dankzij een batterij, biedt Fudura ook laadpalen, snelladers en laadinfrastructuur aan.

Vrijwel alle bedrijven krijgen te maken met elektrisch vervoer, aangezien EU-wetgeving verplicht dat in 2035 alle nieuwe auto’s emissievrij moeten zijn. In Nederland is 2030 zelfs het streven. Dit brengt een grote uitdaging met zich mee, uw behoefte aan energie kan namelijk flink toenemen terwijl in grote delen van het land het elektriciteitsnet vol zit. Gebalanceerd laden voorkomt grote pieken en met een slim laadplein van Fudura is ook uw bedrijf klaar voor de toekomstige groei van elektrisch vervoer.

Meer informatie

Data Inzichten

Besparen op energie en bedrijfsprocessen optimaliseren begint met inzicht. Of u nu zelf duurzame energie opwekt, energie opslaat of juist enkel gebruik maakt van het bestaande elektriciteitsnet, met de energiecomponent Data Inzichten heeft u altijd inzicht in uw energiestromen.

Bij Fudura heeft u ruime keuze over uw dataresolutie en de manier waarop u uw data ontvangt. Indien gewenst kunt u uw data al ontvangen met een interval van slechts 5 minuten. Waarom is dit interessant? Hierdoor kunt u uw meetdata optimaal inzetten voor onder andere het besparen van energiekosten of het optimaliseren van handelsresultaten. Daarnaast helpt Fudura u deze data inzichtelijk te krijgen en dit vervolgens te gebruiken om uw energiehuishouding nog beter af te stemmen op de behoeften van uw onderneming.

Meer informatie

Meer informatie?

Wilt u één of meerdere energiecomponenten toevoegen aan uw energiesysteem of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Vul het contactformulier in of neem contact op met onze Klantenservice via het telefoonnummer 088 – 238 38 38. Bereikbaar op werkdagen van 08.00 – 17.00 uur. Wij helpen u graag verder.