SDE+ subsidie

Dé aantrekkelijke regeling voor duurzame ondernemers

Denkt u erover na om zonnepanelen aan te schaffen voor op uw bedrijfspand? Of wilt u energie halen uit uw reststromen? Een goede gedachte, met de opwek van energie kunt u op een slimme manier verduurzamen. En met een SDE+ subsidie is de investering voor bedrijven binnen handbereik.

Wanneer komt u in aanmerking voor SDE+ subsidie?

SDE+ subsidie is beschikbaar voor alle ondernemers, instellingen en non-profitorganisaties. U komt in aanmerking wanneer u hernieuwbare energie gaat produceren. Hierbij zijn er 5 categorieën: biomassa, geothermie, water, wind en zon.

Subsidie aanvragen en behouden 

De overheid stelt de SDE+ subsidie in 2020 in twee rondes open: in het voorjaar en in het najaar. Een mooie kans dus voor uw duurzame project. Niet alleen de capaciteit van uw installatie, maar ook het moment waarop u subsidie aanvraagt bepaalt hoeveel u kunt ontvangen. Elke openstellingsronde bestaat namelijk uit fases, waarbij de maximale subsidie die u kunt krijgen - de zogenaamde fasegrens - steeds oploopt.

Fudura Icon Windmolen

Wij helpen u met

Uw SDE+ procedure

Een meetplan dat uw energiestromen inzichtelijk maakt;

Alle juiste gegevens voor certificering en toetsing;

Goed advies door up-to-date kennis van wetten en procedures;

Specialist in stroom-, warmte- én groengas installaties.

In 4 stappen verduurzamen

Direct besparen op uw energiekosten en tegelijkertijd verduurzamen? Dat kan makkelijk met een SDE+-beschikking. In vier stappen realiseert u dit met ons.

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over deze dienstverlening? Bekijk de veelgestelde vragen en vind uw antwoorden.   

Een meetbedrijf is gecertificeerd om energiemeters te plaatsen, te beheren en te onderhouden. Daarnaast meet een meetbedrijf het energieverbruik op basis van de wettelijk gestelde meetcode en meetvoorwaarden gas. Fudura behoort tot deze groep. De netbeheerder is eigenaar en beheerder van het gas- en elektriciteitsnet. Zij is verantwoordelijk voor kabels en leidingen met bijbehorend onderhoud ervan. Een netbeheerder kunt u niet kiezen. Wie uw netbeheerder is, hangt af van de plaats waarin uw bedrijf gevestigd is. Wilt u weten wie uw netbeheerder is? Dit kunt u nagaan via het EAN-codeboek. Een energieleverancier levert elektriciteit en/of gas aan particulieren en bedrijven. De energie kan ingekocht worden bij producenten of door de leverancier zelf geproduceerd worden. U kunt zelf uw energieleverancier kiezen. 

EAN Codeboek

Heeft de informatie op deze pagina je geholpen?
   

Als het net en uw aansluiting geschikt zijn voor teruglevering geeft uw netbeheerder een groencode aan uw productie-installatie. Deze code heeft u nodig om subsidie te kunnen ontvangen. Vraag de groencode aan bij uw netbeheerder. Weet u niet wie uw netbeheerder is? Kijk dan in het EAN codeboek.

EAN Codeboek

 

Heeft de informatie op deze pagina je geholpen?
   

Hulp met uw meetprotocol en - rapportage

We helpen u bij al uw vragen over zonne- en windenergie, geothermie en warmte en geven u graag persoonlijk advies, met name over accurate meetprotocollen en -rapportages. 

Neem contact op