Gesloten Distributie Systeem

Eigenaren van een particulier net, een zogenaamd Gesloten Distributie Systeem (GDS), zijn verplicht om anderen op hun net te voorzien van een vrije keuze van energieleverancier. Dit brengt extra administratief werk met zich mee. Ontbreekt het u aan de praktische kennis of aan de tijd om dit te doen? Fudura regelt voor u deze dienstverlening.

Aansluitregister

Eigenaren van een Gesloten Distributie Systeem dienen een derdentoegang te faciliteren. Met de invoering van het Derde Pakket vanuit Europese regelgeving wordt het bijbehorende takenpakket uitgebreid en neemt de administratieve last toe.

Fudura helpt u bij deze administratieve werkzaamheden. Zo verzorgen wij de meteropname, het berichtenverkeer voor leverancierswisselingen, de allocatie, het monitoren en communiceren van verbruiken én indien gewenst klant-specifieke rapportages en facturatie. Dit alles in overleg met u!

Verplichting voor de aansluitingen:

U bent verplicht een aansluitregister te beheren waarin alle aansluitingen op uw net geregistreerd staan;

U bent verplicht EAN-codes te verstrekken voor de aansluitingen van derden op uw net;

U bent verplicht het proces toewijzen van energieverbruiken in te richten (allocatie);

U bent verplicht de verwerking van het berichtenverkeer voor bv. het switchen van energieleverancier in te regelen.

Fudura PD GDS 02

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over deze dienstverlening? Bekijk de veelgestelde vragen en vind uw antwoorden.   

Fudura is meer dan een meetbedrijf, wat inhoudt dat ze gecertificeerd specialist is in het meten van energiestromen. Deze maken wij voor u inzichtelijk zodat u energie én kosten bespaart. Wat doet Fudura nog meer? Naast slimme softwareoplossingen zoals Mijn Fudura Go en Pro verzorgen wij de infrastructuur van energie. Denkt u hierbij aan transformatoren, meetinstallaties, schakelinstallaties en laadpalen voor elektrisch vervoer. Als marktleider helpen we ruim 25.000 zakelijke klanten in Nederland, in het bedrijfsleven en de publieke sector, aan een betrouwbaar en effectief energiemanagement. Wilt u meer weten? Bekijk dan zeker de pagina Wij zijn Fudura.

Heeft de informatie op deze pagina je geholpen?
   

Een meetbedrijf is gecertificeerd om energiemeters te plaatsen, te beheren en te onderhouden. Daarnaast meet een meetbedrijf het energieverbruik op basis van de wettelijk gestelde meetcode en meetvoorwaarden gas. Fudura behoort tot deze groep. De netbeheerder is eigenaar en beheerder van het gas- en elektriciteitsnet. Zij is verantwoordelijk voor kabels en leidingen met bijbehorend onderhoud ervan. Een netbeheerder kunt u niet kiezen. Wie uw netbeheerder is, hangt af van de plaats waarin uw bedrijf gevestigd is. Wilt u weten wie uw netbeheerder is? Dit kunt u nagaan via het EAN-codeboek. Een energieleverancier levert elektriciteit en/of gas aan particulieren en bedrijven. De energie kan ingekocht worden bij producenten of door de leverancier zelf geproduceerd worden. U kunt zelf uw energieleverancier kiezen. 

EAN Codeboek

Heeft de informatie op deze pagina je geholpen?
   

Informatie over Fudura Aansluitregister

Wilt u informatie over aansluitingen die aangesloten zijn op een Gesloten Distributie Systeem en geregistreerd staan in ons Fudura AansluitRegister (FAR)? Stuur ons dan een mail


Contactpagina